Startet eventyret for 20 år siden – nå flytter de til Sandnes

Rettedal Bilkontroll går så det suser. Behovet for mer plass, i takt med økende omsetning, gjør at firmaet nå bygger helt nye lokaler på Vagle.
Rettedal Bbilkontroll har holdt til i et gammelt driftsbygg på Sola i 20 år. Nå har de rett og slett vokst seg ut av lokalene. Til våren pakker daglig leder Olav Rettedal med seg ansatte og utstyr inn i splitter nye lokaler på Vagle. 
Det nye bygget skal stå klart i mai. Det går delvis over to etasjer og blir på 1543 kvadratmeter. 
– Vi gleder oss veldig til det. Vi har vært med å tegne utgangspunktet selv, og får nå et bygg som er tilrettelagt for alt vi holder på med når det gjelder lager, produksjon og EU-kontroll, sier han. 

Startet firma for 20 år siden
Fortellingen om Rettedal Bilkontroll er en aldri så liten suksesshistorie. Olav startet firmaet i 2001 etter å ha jobbet som biltester og på bilverksted. Han var eneste ansatte i ti år, og skulle i utgangspunktet kun drive med EU-kontroll. 
Under en av kontrollene fikk han derimot et tips av en kunde som skulle vise seg å bli veldig verdifullt for firmaets fremtid.
– Jeg var heldig som oppdaget Fluid Film før det tok av i Norge. Det er det vi er størst på, og som faktisk står for to tredjedeler av omsetningen vår, sier han. 
Fluid Film er et antirustprodukt som stopper utviklingen av rust. Rettedal Bilkontroll er nå de eneste i Norge som importerer direkte fra produsen-ten. De leverer produktet til 190 ulike verksted og 300 forhandlere over hele landet. 

Økende etterspørsel
Salget av vidunderproduktet startet i 2007. I 2011 så Rettedal seg nødt til å ansette folk i takt med at etterspørselen økte. Firmaet teller sju ansatte fordelt på seks årsverk. 
I årene etterpå har omsetningen bare økt og økt. I 2019 ble bedriften gaselle for sjuende år på rad. 
Gasellene er landets raskest voksende og mest vellykkede bedrifter. Et av kriteriene for å bli gasellebedrift er at omsetningen minst må ha doblet seg over fire år. 
– Det var ikke så mange som solgte dette produktet, men etter hvert som verksteder oppdaget hvor godt det fungerte, så ballet det på seg. Det er mange bileiere som ikke er klar over hvor rustangrepet bilen deres er, selv om den bare er ti år gammel. Det er saltet på veiene som gjør det, og Fluid Film er det eneste som kan redde bilene, sier han. 
Sandnesposten
Sandnesposten