Hvordan utfører verkstedene antirustbehandling?

Leverer du bilen til understellsbehandling hos et antirustverksted får du en profesjonell og effektiv behandling og kan være trygg på at alle vitale punkter blir mettet med Fluid Film.

Hovedbehandling

Ved hovedbehandling demonterer vi plastdeksler under bilen, inkludert plastinnerskjermer, og rengjør med trykkluft samt tørker regnvann med varmluft. Deretter blir understell, gulv, hjulhus, kanaler og hulrom behandlet med Fluid Film NAS. 
Dører, bakluke og innsiden av innerskjermer bak sprøytes med Fluid Film Liquid A som er tynnere og lukter noe mindre enn NAS.  Slitasjeutsatte steder behandles med Liquid AR, som er tykkere og mer slitesterk.
Vi anbefaler alltid å velge hovedbehandling som første behandling, og deretter hver tredje gang.


Etterbehandling / standardbehandling

En etterbehandling blir utført på samme måte som hovedbehandling, med unntak av at plastinnerskjermer ikke demonteres. Disse blir bare løsnet litt og vi sprøyter bak dem med forskjellige sonder. 
Vi anbefales to etterbehandlinger mellom hovedbehandlingene.


Behandlingsintervall

Verkstedene bruker i større og større grad Liquid AR på utvendige flater. Den er mer slitesterk og lukter mindre, men har samme krypende egenskaper som NAS. Vi anbefaler å behandle understellet ca. annethvert år. Brukes bilen lite kan man behandle hvert tredje år. Hvis det er mye rust eller bilen brukes mye anbefales årlig intervall. Har bilen store hjul, typisk terrengbil eller tyngre kjøretøy, blir det større vannslitasje. Ved slik slitasje bør bilen behandles oftere. 


Fettlist

Fettlist er en unik beskyttelse av bilens mest rustutsatte område, nemlig hjulbuene. Fettlisten er en u-formet list som er fylt med et værbestandig, korrosjonshindrende fett. Når listen presses på hjulbuen vil fettet presses inn i platefalsen mellom inner- og ytterskjerm, og hindre at vann og salt kommer til og utvikler rust. Fettlist er et tilleggsprodukt.


Plastplate

Fluid Film-antirustverkstedene har universale plastplater og kan spesialtilpasse plastinnerskjermer, lage sprutbeskyttelse/skvettlapper og tette små hull. Plastplate er et tilleggsprodukt.


Lokari

Lokari produserer plastinnerskjermene som vi selger og monterer på bilen din. Dette er kvalitetsskjermer som er spesiallaget for en rekke bilmodeller, og som beskytter hjulhusene på en rimelig og effektiv måte. For å se om Lokari leverer skjermer til akkurat din bil, kan du sjekke listene her Lokari.  Innerskjerm er et tilleggsprodukt. Sjekk om ditt antirustverksted har dette på lager om du ønsker dette.


Kompetanse

Mange av de ansatte på antirustverkstedene har lang erfaring som bilmekaniker, bilooppretter eller begge deler. Noen har vært i bransjen opptil 30 år - og flere har brukt andre typer antirustmidler tidligere. Denne unike kompentasen utveksles på årlige samlinger.
Verkstedenes ansatte må delta på kurs for å sikre at jobben blir utført riktig.
Det er minstekrav til verkstedene i forhold til utstyr. Alle har avansert sprøyteutstyr - opptil fem ulike Airless- og Airmix-pumper brukes. 
 

De fleste verkstedene tilbyr lånebil eller venterom med varm kaffe.