Hvordan utfører verkstedene antirustbehandling?

Hovedbehandling

Anbefales på første behandling, og deretter hver tredje gang, altså med 4 1/2 års intervall. Vi demonterer plastdeksler under bilen, inkludert plastinnerskjermer, og rengjør med trykkluft samt tørker regnvann med varmluft. Deretter blir understell, gulv, hjulhus, kanaler og hulrom behandlet med Fluid Film NAS. Dører, bakluke og innsiden av innerskjermer bak sprøytes med Fluid Film Liquid A som er tynnere og lukter noe mindre enn NAS.  Slitasjeutsatte steder behandles med Fluid Film Gel BN som er tykkere og mer slitesterk.


Etterbehandling

Anbefales to ganger mellom hovedbehandlingene. Etterbehandling utføres ved andre og tredje behandling. Behandlingen blir utført på samme måte som hovedbehandling, med unntak av at plastinnerskjermer ikke demonteres. Disse blir bare løsnet litt og vi sprøyter bak dem med forskjellige sonder. 


Behandlingsintervall

Hvert 1,5 år. Brukes bilen lite kan man behandle bilen hvert andre år. Hvis det er mye rust eller bilen brukes mye anbefales årlig intervall. 


Fettlist

Fettlist er en unik beskyttelse av bilens mest rustutsatte område. Nemlig hjulbuene. Fettlist er en u-formet list som er fylt med et værbestandig, korrosjonshindrende fett. Når denne listen presses på hjulbuen vil fettet presses inn i platefalsen mellom inner- og ytterskjerm. Dette hindrer at vann og salt kommer til, og utvikler rust. 


Plastplate

Fluid Film-antirustverkstedene har universale plastplater og kan spesialtilpasse plastinnerskjermer, lage sprutbeskyttelse/skvettlapper og tette små hull.
 

Lokari

Lokari produserer plastinnerskjermene som vi selger og monterer på bilen din. Dette er kvalitetsskjermer som er spesiallaget for en rekke bilmodeller, og som beskytter hjulhusene på en rimelig og effektiv måte. For å se om Lokari leverer skjermer til akkurat din bil, klikk her. Sjekk om ditt antirustverksted har dette på lager om du ønsker dette.  


Kompetanse

Blant ansatte på antirustverkstedene er det mange som har svært god erfaring som bilmekaniker, bilooppretter eller begge deler. Noen har vært i bransjen i mange år - opptil 30 år - og flere har brukt andre typer antirustmidler tidligere. Denne unike kompentasen utveksles på årlige samlinger. Alle verkstedene må delta på kurs for å sikre at jobben blir utført riktig. Minstekravene til verkstedene gjør at de har avansert sprøyteutstyr - opptil fem ulike Airless- og Airmix-pumper brukes. 
 
Fluid Film Norge
Telefon: 51 65 11 51

Kleppvegen 102, 4051 Sola
Nettside: fluidfilm.no
Nettbutikk: bilkontroll.no
Org.nr: NO 982 511 321 MVA
Bankkonto: 3250.05.14395
Juridisk navn: Rettedal Bilkontroll AS